تبلیغات
دبیرستان دخترانه شهید صدوقی کرج
نویسندگان
نظرسنجی
نظر شما نسبت به مطلب مورد نظرتان چگونه است

آمار بازید
کل بازدید ها :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل مطالب :
آخرین بروز رسانی :
اَبر برچسبها
درباره ما

بسیار اندیشیدن در حکمت خرد را بارور میکند .امام صادق (ع)


ایجاد کننده وبلاگ :



-غذای فوری برای مهمانان سرزده

-آش برنج و گشنیز

- چگونه قهوه ترک دم کنیم

سوپ سبزیجات مخصوص زمستان-

رولت گوشت-

ماست موسیر-

سالاد ماکارونی دانمارکی-

غذای فوری برای مهمانان سرزده :

مهمانان سرزده سر می‌رسند و زیاد پیش می‌آید که شما آنها را برای ناهار یا شام نگه می‌دارید. در این مواقع باید بتوانید یک غذای سریع ولی در حین حال آبرودار، بار بگذارید تا از خجالت مهمان‌ها دربیابید و به دردسر هم نیفتید. برای این منظور، توصیه می‌کنیم این 3 نکته را از ما داشته باشید:


1) فر یا گاز را گرم کنید: قبل از این‌که حتی دستانتان را برای پخت غذا بشویید، گاز یا فر را روشن کنید تا داغ شود. حتی می‌توانید کتری را روی گاز بگذارید تا جوش بیاید. در این صورت 15 دقیقه تا گرم شدن فر، جلو می‌افتید.
2) سازمان‌دهی کنید: رمز آشپزی سریع، مدیریت مواد و وسایل است. تمام موادغذایی و ظروف را آماده کنار دست‌تان بچینید. دستور چند غذای ساده را از قبل به خاطر بسپارید تا مجبور نباشید دنبال آن بروید.
3) اندازه‌ها را کم کنید: سومین فرمان برای موفقیت در آشپزی سریع در ایام عید، اندازه‌ی غذاست. هر چه اندازه و مقدار مواد اولیه کمتر باشد، غذا سریع‌تر آماده می‌شود.
چند دستور غذای فوری
اگر مهمانتان را از قبل برای شام یا ناهار دعوت کرده‌اید، فرصت دارید در ایام عید هم غذاهای تشریفاتی بپزید و سفره‌ی رنگینی تدارک ببینید. چند دستور غذای پرزحمت‌تر هم برایتان نوشته‌ایم که‌می‌توانید یکی از این غذاها را برای پذیرایی از مهمانان نوروزی دعوت شده از‌قبل،‌بپزید.
میگو پفکی
چه‌ کار کنیم؟
تمام مواد را با هم مخلوط کنید و نیم ساعت بگذارید تا پف کند.
سپس مخلوط را در ماهی‌تابه سرخ کنید تا شبیه املت شود. این غذا را با سبزی و گوجه‌فرنگی می‌توانید تزیین کنید.
کوفته
چه‌می‌خواهیم؟
گوشت 250 گرم
جعفری ساطوری 200 گرم
برنج نیم‌پز یک استکان
پیاز سرخ‌کرده 3 قاشق غذاخوری
رب گوجه‌فرنگی یک قاشق غذاخوری
گوجه‌فرنگی 3 عدد
فلفل دلمه‌ای 2 عدد
نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه به میزان لازم
تخم‌مرغ 1 عدد
آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
شکر 1 قاشق چایخوری
چه‌ کار کنیم؟
گوشت را با 2 قاشق پیاز سرخ‌کرده و ادویه و زردچوبه و فلفل کاملا ورز دهید. سپس سبزی و برنج و تخم‌مرغ را اضافه کنید و باز ورز بدهید تا حالت چسبندگی پیدا کند.
سپس از این مایع، گلوله‌هایی به اندازه 2تا تخم مرغ بردارید و در روغن داغ سرخ کنید و برگردانید تا همه طرفشان سرخ شود.
حالا در روغن باقیمانده، رب را تفت بدهید و فلفل و نمک و شکر و آبلیمو و سپس پیاز سرخ‌کرده و یک لیوان آب را بیفزایید و بگذارید جوش بیاید. این، سس کوفته شماست. فلفل دلمه و گوجه‌فرنگی را حلقه کنید و کف یک قابلمه‌ی بزرگ، 1 ردیف از هر کدام بچینید و سپس روی آنها کوفته‌های سرخ‌کرده را فقط در یک ردیف بچینید و یک ردیف دیگر از گوجه‌فرنگی و فلفل دلمه‌ای روی آنها بچینید.
بعد نصف سس را که باید جوش باشد تا کوفته‌ها وانرود، رویشان بریزید. بعد از یک ربع، بقیه‌ی سس را روی کوفته‌ها بریزید. تقریبا بعد از یک ربع دیگر، وقتی کوفته 4 تا 5 قاشق غذاخوری آب داشت، غذا حاضر است. کوفته‌ها را در ظرف تخت بچینید و آبش را همراه گوجه‌فرنگی و فلفل پخته، مانند سس، روی آن بدهید.
بیف استروگانف
چه‌می‌خواهیم؟
گوشت مغز ران گوساله یا راسته پاک کرده یک کیلو
روغن یا کره 100 گرم
پیاز متوسط 3 تا 4 عدد
آرد یک قاشق سوپ‌خوری سرخالی
خامه 150 گرم
سیب‌زمینی پشندی 1 کیلو و نیم
نمک و فلفل به مقدار کافی
روغن فراوان برای سرخ‌کردن سیب‌زمینی
سس سفید یک دوم پیمانه
چه‌ کار کنیم؟
پیاز را خلال کنید و در روغن سرخ کنید تا طلایی شود. گوشت را ورقه‌ورقه و بعد خلال کنید و بشویید و داخل پیاز بریزید. حرارت را ملایم کنید و در ظرف را بگذارید تا گوشت بپزد، ولی زیاد له نشود و آب گوشت تمام شود. بعد آرد را داخل گوشت بریزید. نصف لیوان آب اضافه کنید و بگذارید دو سه جوش بزند و سس آن غلیظ شود. سیب‌زمینی‌ها را پوست بکنید و با دست یا ماشین مخصوص، بلند و باریک، به نازکی چوب کبریت، خلال کنید و بشویید و در صافی بریزید تا آبش کاملا گرفته شود. روغن را خوب داغ کنید و سیب‌زمینی را داخل روغن سرخ کنید. سیب‌زمینی را زیاد در روغن هم نزنید، چون له می‌شود؛ فقط گاهی با احتیاط آنها را جابه‌جا کنید. وقتی سیب‌زمینی سرخ و برشته شد با کفگیر از داخل روغن بیرون آورید و در صافی بریزید تا روغن اضافی‌اش گرفته شود. گوشت را در دیس قرار دهید، خامه و سس سفید را روی گوشت بدهید و سیب‌زمینی آماده را در اطراف گوشت بریزید.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

آش برنج و گشنیز :

مواد لازم برای 4 نفر:
برنج 1 پیمانه
گشنیز خرد شده 200 گرم
عدس 4/1 پیمانه
آب قلم 2 لیوان
نمک به میزان لازم
ماست جهت سرو با غذا مقداری
طرز تهیه:
ابتدا برنج را حدودا یک تا دو ساعت زودتر خیس می‌کنیم (بدون نمک). قلم را هم با کمی‌ نمک جداگانه می‌پزیم تا خوب پخته شود. بعد از اینکه قلم خوب پخته شد، آب آن را روی برنج ریخته و می‌گذاریم چند جوش بزند. پس از آن عدس، گشنیز خرد شده و مقداری نمک اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم بپزد. وقتی خوب لعاب‌دار شد برای سرو آماده است. سپس آن را در ظرف مورد نظر کشیده و هر کس بسته به ذائقه خودش می‌تواند به آن ماست یا آبغوره اضافه کند تا این آش، بیش از پیش باب‌طبعش شود.
متخصصان تغذیه معتقدند این آش در فصل سرما برای سرماخوردگی بسیار مفید است

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------چگونه قهوه ترک دم کنیم :

قهوه ترك به نام‌هایی چون قهوه یونانی و ارمنستانی هم شناخته می‌شود و نوشیدن آن در مناطق خاورمیانه، شمال آْفریقا، ارمنستان، سومالی و كشورهای حوزه بالكان رایج است.
می‌گویند روش تهیه این قهوه در دمشق ابداع شد و در زمان امپراتوری عثمانی گسترش یافت. فرهنگ خوردن قهوه در كشورهای حوزه بالكان بسیار رایج است؛ به ویژه خوردن قهوه‌هایی كه با روش‌های ویژه تولید می‌شوند.
این روزها قهوه ترك هنوز هم به عنوان یك نوشیدنی سنتی در كشورهایی چون یونان، مصر و رستوران‌های تركی در سراسر جهان رواج دارد.

در شبه جزیره عربستان هم سنتی خاص برای قهوه وجود دارد. نخستین بار درخت قهوه در 1100 پس از میلاد به این منطقه آورده شد و پس از آن نوشیدن آن در میان اعراب گسترش یافت.

در سال 1475 نخستین قهوه‌خانه در پایتخت امپراتوری بیزانس راه‌اندازی شد كه در آن قهوه ترك سرو می‌شد. بر اساس روایات، صاحب این قهوه‌خانه اهل یونان بود. پس از آن یك قهوه‌خانه در استانبول احداث شد.

حدود سال 1600 میلادی بود كه قهوه به اروپای مركزی راه یافت و در سال 1607 در بندر ونیز به دنیای جدید معرفی شد. چندی نگذشت كه قهوه به محبوب‌ترین نوشیدنی دنیا تبدیل شد كه تا امروز هم این روند ادامه دارد.

امروزه در هر سال بیش از 400 میلیارد فنجان قهوه در جهان مصرف می‌شود و بزرگترین تولیدكننده قهوه در جهان برزیل است.

قهوه و قهوه ترك


در تركیه تا سال 1980 به قهوه ترك همان قهوه می‌گفتند. در این سال بود كه قهوه‌هایی كه به روش‌های اروپایی حاضر می‌شدند وارد این كشور شدند و از آن زمان به بعد واژه "ترك" پس از قهوه برای نشان دادن قهوه سنتی به كار برده شد.

برای درست كردن قهوه ترك به روش سنتی آن، مواد خاصی لازم است. ترك‌ها قهوه را در فنجان‌های دسته‌دار نمی‌نوشیدند. آنها از فنجان‌های كوچك بی‌دسته استفاده می‌كردند و فنجان را در ظرفی مسی با دسته چوبی قرار می‌دادند.

برای قهوه ترك به یك ظرف كوچك قهوه‌جوش، اجاق و یك قاشق چای‌خوری هم نیاز دارید. اجزای تشكیل دهنده قهوه شما هم قهوه، آب سرد و شكر (در صورت علاقه) است.
از قاشق برای اندازه‌گیری قهوه و شكر استفاده می‌كنند. قاشق‌های چایخوری كه ترك‌ها از آن استفاده می‌كنند معمولا یك سانتی‌متر طول و نیم سانتی‌متر عرض دارند.

روش كار: راز یك قهوه خوشمزه در پخت آن بر حرارت ملایم است. می‌گویند قهوه نباید زودتر از پنج دقیقه حاضر شود. برای قهوه ترك، مانند همه انواع دیگر قهوه‌ها باید از پودر دانه‌های قهوه تازه برشته شده استفاده كنید. قهوه‌ای كه زیاد برشته شده باشد، ترجیح دارد اما حتی آنهایی كه به طور متوسط هم برشته شده‌اند عطر و بوی خوبی می‌دهند.

برای آسیاب كردن دانه‌های قهوه می‌توانید از آسیب‌های قدیمی یا امروزی استفاده كنید. فرقی ندارد؛ مهم این است كه در پایان پودر قهوه‌ای یكدست داشته باشید. دانه‌های قهوه ترك باید خیلی خوب آرد شوند و پودر كاملا ریز و یكدستی داشته باشند. پودر قهوه‌ای كه برای طبخ قهوه ترك به كار می‌رود، معمولا بهترین نوع پودر قهوه است.

برای گرفتن نتیجه بهتر، باید از آب سرد استفاده كنید. اگر هم می‌خواهید شكر در آن بریزید، از شكرهایی استفاده كنید كه به راحتی در آب حل می‌شوند.

میزان آب مورد نیاز را هم می‌توانید با یك فنجان اندازه بگیرید. معمولا ابتدا آب را داخل ظرف قهوه‌جوش می‌ریزند و بعد قهوه و شكر را به آن اضافه می‌كنند.

برای هر فنجان قهوه، یك تا دو قاشق قهوه لازم است. در تركیه، برای میزان شیرینی قهوه چهار درجه دارند. به قهوه بدون شكر می‌گویند: ساده. قهوه‌ای كه یك نصفه قاشق چایخوری شكر داشته باشد «شكرلی» است. قهوه‌ای كه یك قاشق شكر دارد: «ارتا شكرلی» و قهوه‌ای با شكر زیاد «چوخ شكرلی».

قهوه را تا زمانی كه شكر حل شود،‌ هم بزنید. بعد از این مرحله، قاشق را از قهوه‌جوش بیرون بیاورید و قهوه‌جوش را روی اجاق بگذارید. در مدتی كه قهوه روی حرارت قرار دارد اصلا آن را هم نزنید زیرا باعث می‌شود كف قهوه از بین برود. زمانی كه قهوه شروع به جوشیدن كرد، ظرف را از روی اجاق بردارید و قهوه را در ظرف بریزید.

قهوه تركی كه درست آماده شده باشد، یك لایه نازك از كف روی خود دارد. چنین كفی تنها زمانی به دست می‌آید كه آب استفاده شده سرد باشد و قهوه با حرارت اندك به جوش بیاید.

می‌توانید 20 ثانیه پس از جوش آمدن قهوه صبر كنید سپس قهوه را از روی چراغ بردارید. اما به این ترتیب قهوه یكدست و خوش طعمی دارید كه كفی روی آن نیست.

برای اینكه هم قهوه یكدست را داشته باشید و هم كف روی آن را، می‌توانید زمانی كه كف تشكیل شد آن را در فنجان بریزید و بگذارید باقی قهوه بیشتر بجوشد.

البته روش‌های دیگری هم برای تهیه قهوه ترك وجود دارد. مثلا در برخی از مدارس آشپزی، می‌گویند ابتدا آب را داغ كنید، بعد شكر را به آن اضافه كنید و بگذارید خوب حل شود. محصول این كار شربتی است كه دمای جوش بالاتری نسبت به آب دارد. آنگاه قهوه و هل را به آن اضافه كنید و بگذارید كه مخلوط به قل‌قل بیفتد.

وقتی مایع به جوش آمد، پیش از آنكه آن را در فنجان بریزید، یك بار آن را از روی حرارت بردارید و دوباره پس از چند لحظه روی حرارت قرار دهید. (برخی تا سه بار این حركت را انجام می‌دهند) دوباره بگذارید جوش بیاید. با این كار قهوه خوش عطرتری خواهید داشت.

آداب نوشیدن

معمولا قهوه ترك را خیلی به آرامی می‌نوشند. در كنار آن یك لیوان آب سرد هم سرو می‌شود. آب را پیش از قهوه می‌نوشند تا دهان تازه باشد و طعم قهوه را بهتر درك كنند. بعضی‌ها هم پیش از خوردن قهوه (به ویژه بعد از غذا) یك لیوان عرق نعنا می‌نوشند.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

سوپ سبزیجات مخصوص زمستان :

مواد لازم:

آب گوشت 5 لیوان
ماكارانی ریز سوپ 100 گرم
هویج 3 عدد
فلفل دلمه ای 1 عدد
كرفس 100 گرم
پیاز 1 عدد
قارچ 100 گرم
سیب زمینی 1عدد
رب گوجه فرنگی 1 قاشق یا سس سفید 1 پیمانه
نمك و فلفل به میزان لازم
ادویه كمی
آبلیمو 2 الی 3 قاشق سوپخوری
طرز تهیه:

پیاز را ریز كرده كرده و با روغن كمی تفت می دهیم. بقیه سبزیجات یعنی هویج، فلفل دلمه ای، كرفس و قارچ را نگینی كرده و به پیاز اضافه می كنیم تا كمی تفت بخورد. بعد آب گوشت را به مواد اضافه می كنیم. بعد از اینكه سبزیجات پخته شد سیب زمینی را خرد كرده و اضافه می كنیم چند لحظه بعد ماكارانی ریز سوپ را اضافه می كنیم و می گذاریم تا كاملاً بپزد. در آخر سس سفید یا رب گوجه فرنگی، آبلیمو، نمك و فلفل را اضافه می كنیم بعد از چند جوش سوپ آماده است.

طرز تهیه سس سفید:

یك قاشق آرد را در كمی روغن تفت می دهیم. در این غذا می توانید رب گوجه فرنگی را هم تفت دهید تا خوش رنگ شود ولی به طور كلی برای تهیه سس سفید رب استفاده نمی شود. به ازای یك قاشق آرد یك لیوان شیر اضافه كنید و روی شعله آنقدر بهم زنید تا به غلیظی فرنی شود. سس سفید آماده است.

نكات قابل توجه:

اگر آب گوشت به مقدار كم داشتید از گالینابلانكا گوشت گوساله استفاده كنید و اگر اصلاً آب گوشت نداشتید می توانید از گالینابلانكا مرغ استفاده كنید.
پیاز و سبزیجات را فقط تفت دهید ولی سرخ نشود.
حتماً از كرفس استفاده كنید. توصیه اینكه همیشه كرفس خشك شده در منزل داشته باشید تا در فصولی كه كرفس یافت نمی شود در دسترس باشد.
ماكارانی ریز حروفی و یا ماكارانی سبزیجات برای این غذا مناسب است.
اگر سوپ سفت شد برای رقیق كردن از شیر و یا آب جوش یا آب گوشت استفاده كنید.
این سوپ باید داغ داغ سرسفره آورده شود وگرنه ماكارانی پف می كند و بدشكل می شود.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

رولت گوشت :

مواد لازم:

گوشت چرخ كرده 0.5 كیلوگرم كم چربی
تخم مرغ 3 عدد
سبزی معطر خورد شده 1/2 فنجان
پیاز 2 عدد
هویج 2 تا 3 عدد
نمك، فلفل و ادویه به میزان لازم
روغن كمی
طرز تهیه:

گوشت را با یك عدد پیاز رنده شده كه كمی آب آن را گرفته ایم ورز می دهیم. نمك و فلفل و ادویه را هم اضافه كرده و از چرخ گوشت 2 بار رد می كنیم تا حالت چسبندگی پیدا كند. گوشت را كنار گذاشته تا جا بیفتد.

یك عدد زرده تخم مرغ كنار گذاشته بعداً هم می زنیم. بقیه تخم مرغها را در ظرف جداگانه ای بهم می زنیم. سبزی را كه قبلاً خرد كرده ایم داخل تخم مرغ ها می ریزیم، نمك، فلفل و ادویه اضافه كرده در تابه ای نسوز یك نان لواشی گذاشته مواد را روی نان ریخته تا مثل كوكو سبزی شود ولی لایه ای خیلی نازكتر بدست آید. درب تابه را هم گذاشته تا كوكو و لواش نرم شود.

گوشت را كه قبلاً كنار گذاشته بودیم روی كاغذ آلومینیوم به قطر نیم سانت (بهتر است كمی كاغذ را چرب كنیم) قرار می دهیم. یك زرده تخم مرغی را كه كنار گذاشته بودیم را با نمك می زنیم و با برس موئی روی گوشت می كشیم. لواش را روی گوشت انداخته با فشار دست می چسبانیم. بعد با احتیاط و با دقت آن را مثل رولت می پیچیم به طوری كه كاملاً رول و گرد شود. مقداری زرده تخم مرغ را به پایین لواش می زنیم تا بچسبد كمی روغن با برس روی گوشت می مالیم سپس رولت را در فر گذاشته یا سرخ می کنیم.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ماست موسیر:

موسیر تازه اگر داشتید تمیز کنید تکه تکه کنید و در آب سرد به مدت 1ساعت خیس کنید و در این مدت چند بار آبش را عوض کنید چون موسیر تازه خیلی تند است تندی آن به صورتی است که حتی افرادی که غذای تند می خورد دل ادم را می زند پس خوب بشویید تا تندی آن برطرف شود اگر بگذارید خشک شوند این تندی برطرف می شود و پس از خشک کردن پودر نمایید و در بعضی غذاها و تهیه ماست موسیر استفاده کنید اگر هم موسیر تازه نداش موسیر استفاده کنید خیس کنید و تمیز کنید و اجازه دهید خوب آب اضافی گرفته شود و روی پارچه تمیزی پهن کرده نیم خشک شوند .

ماست بهتراست ماست میش ( گوسفند ) باشد چون کیفیت ماست موسیر به ماست هم بستگی دارد ترجیحا اگر ماست سفت باشد خیلی بهتر است یک قاشق مربا خوری پودر موسیردر یک لیوان ماست خوب است خیلی کم نمک در شیشه ای بریزید و هم بزنید و یک روز بیرون از یخچال بگذارید بعد از یک روز در یخچال نگه داری کنید چند روز که ماند ماست موسیر آماده است .

موسیر های تمیز شده و تکه تکه شده را در مقداری ماست بریزید میزان ماست باید کم باشد به طوری باشد بقیه ماست را بعدا اضافه کنیم به عنوان مثال اگر یک لیوان موسیر داریم دولیوان ماست بس است (نمک فراموش نشود ) برای بیرون از یخچال گذاشتن باید دوروز باشد تا موسیر ها جابیا فتند پس از جا افتادن که کمی نرم می شوند و ماست هم مزه موسیر می گیرد بعد از چند روز در یخچال گذاشتن ان وقت موقع اضافه کردن ماست اضافه است ماست را که اضافه کردید ( بسته به نوع کاربردی که می خواهید ماست اضافه کنید ) می توانید برای هر دونوع ماست موسیر کمی پونه و فلفل و یا کرفس کوهی اضافه کنید بعضی ترجیح می دهند بدون ادویه باشد بسته به نوع سلیقه رفتار کنید نوش جان

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
سالاد ماکارونی دانمارکی :

مواد لازم
▪ نصف بسته ماکارونی صدفی
▪ یک قاشق غذاخوری شوید خشک
▪ نصف قاشق چای خوری نمک
▪ ۲۵۰ گرم کالباس خرد شده
▪ چهار زرده تخم مرغ سفت شده
▪ یک قاشق چای خوری سس خردل
▪ یک فنجان خامه
▪ یک چهارم قاشق چای خوری فلفل
▪ مقداری خیارشور خرد شده
● دستورالعمل تهیه
ماکارونی را در آب جوش و نمک به مدت ۱۲ دقیقه جوشانده و سپس آبکش میکنیم، مراقب باشید ماکارونی ها به یکدیگر نچسبند.
زرده تخم مرغ را با چنگال کاملا له می کنیم، خردل را به آن اضافه کرده سپس مایونز، خامه و نمک و فلفل را به آن می افزاییم.
مخلوط به دست آمده را با ماکارونی مخلوط می کنیم. کالباس، شوید و خیارشور را نیز بدان می افزاییم و خوب بهم می زنیم تا کاملا مخلوط شوند. این سالاد بهتر است سرد سرو شود

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

کوکوی بادمجان کبابی :

● مواد لازم:
▪ بادمجان قلمی: یک کیلو
▪ پودر زیره: یک قاشق چایخوری
▪ پودر تخم گشنیز: یک دوم قاشق چایخوری
▪ تخم‌مرغ: ۴ تا ۵ عدد
▪ سیر: ۲ حبه
▪ آرد سیب زمینی: یک قاشق غذاخوری
▪ زعفران دم کرده: به میزان دلخواه
▪ نمک و فلفل: به میزان لازم
▪ روغن برای سرخ کردن: به میزان دلخواه.
● طرز تهیه:
بادمجان‌ها را کباب کرده، پوست آنها را جدا می‌کنیم و با آب سرد می‌شوییم. این بادمجان‌ها را در آبکش ریخته و برای اینکه تلخی آن گرفته شود، روی بادمجان‌ها کمی نمک می‌ریزیم و می‌گذاریم تا نیم ساعت بماند. بعد از گذشت این مدت بادمجان‌ها را آبکشی و با گوشتکوب یا مخلوط‌کن پوره می‌کنیم و آنها را کنار می‌گذاریم. در ظرفی دیگر تخم‌مرغ‌ها را با نمک، فلفل و سیر رنده شده خوب مخلوط می‌کنیم، پودر تخم گشنیز، زعفران دم کرده و آرد سیب زمینی را با تخم‌مرغ و بادمجان پوره شده خوب هم می‌زنیم. در تابه‌ای روغن می‌ریزیم و وقتی روغن گرم شد، مایه را درون آن ریخته و در ظرف را می‌بندیم. وقتی یک طرف کوکو سرخ شد، آن را برگردانده و طرف دیگر را بدون درپوش سرخ می‌کنیم

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

دلمه فلفل:

● مواد لازم برای چهار عدد
▪ ۲ لیوان(۴۰۰ میلی لیتر) آب که با تعداد کافی قرص عصاره سبزیجات یا مرغ مخلوط شده باشد
▪ ½ پیمانه هویج رنده شده
▪ ¼ پیمانه پیاز خرد شده
▪ ¾ پیمانه بلغور
▪ ۳/۱ پیمانه کشمش پلویی
▪ ۴ فلفل دلمه ای کوچک یا دو عدد بزرگ
▪ ¾ پیمانه پنیر موتزارلا رنده شده
▪ ½ پیمانه آب
▪ ۲ قاشق سوپ خوری خلال بادام یا گردوی خرد شده برشته
● روش تهیه
۱) عصاره سبزیجات یا مرغ، هویج و پیاز را در یک قابلمه بزرگ میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا به جوش آمده، سپس حرارت را کم میکنیم تا به مدت ۵ دقیقه بپزد. بلغور و کشمش را اضافه کرده و قابلمه را از روی حرارت برمیداریم. درب آنرا بسته و به مدت ۵ دقیقه کنار میگذاریم.
۲) در این فاصله، فلفلها را از قسمت بالا جدا کرده و داخل آنرا خالی میکنیم.
۳) پنیر رنده شده را به مخلوط بلغور اضافه میکنیم و مخلوط را به طور مساوی داخل فلفلها میریزیم. فلفلها را داخل یک قابلمه مناسب قرار داده، ½ پیمانه آب را اضافه کرده و میگذاریم بجوشد و سپس حرارت را کم میکنیم. فلفلها را در قابلمه در بسته به مدت ۱۰ دقیقه یا تا زمانی که فلفلها نسبتا نرم شده و حرارت به داخل دلمه ها نفوذ کند، حرارت میدهیم و در هنگام سرو با بادام یا گردو تزیین میکنیم.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

آخرین مطالب

» دهه فجر مبارک ( یکشنبه 12 بهمن 1393 )
» السلام علیک یا ابا عبداله الحسین(ع) ( دوشنبه 5 آبان 1393 )
» شروع سال جدید تحصیلی به همه همکاران و دانش آموزان تبریک می گوییم ( سه شنبه 1 مهر 1393 )
» ولادت حضرت محمد(ص) ( شنبه 28 دی 1392 )
» والدین هوشیار ( چهارشنبه 15 آبان 1392 )
» السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین ( چهارشنبه 15 آبان 1392 )
» معرفی دانش آموزان برتردر آزمون آغازین پایه اول ( چهارشنبه 15 آبان 1392 )
» روز نیكوكاری دبیرستان شهید صدوقی ( چهارشنبه 10 مهر 1392 )
» دحوالارض ( دوشنبه 8 مهر 1392 )
» تبریك سال تحصیلی93-92 ( دوشنبه 1 مهر 1392 )
» سال نو مبارک ( چهارشنبه 30 اسفند 1391 )
» تاریخ ایران وجهان دوم انسانی قسمت دوم ( شنبه 19 اسفند 1391 )
» تاریخ ایران وجهان دوم انسانی ( شنبه 19 اسفند 1391 )
» کادر شاغل در مدرسه ( چهارشنبه 5 مهر 1391 )
» آغاز سال تحصیلی 92-91 برهمه دانش آموزان وفرهنگیان محترم مبارک باد ( شنبه 1 مهر 1391 )
» مانور زلزله ( یکشنبه 7 آذر 1389 )
» روز معلم ( یکشنبه 12 اردیبهشت 1389 )
» نوروز ( شنبه 29 اسفند 1388 )
» تخم مرغ رنگی ( چهارشنبه 26 اسفند 1388 )
» ولادت حضرت محمد (ص) ( پنجشنبه 13 اسفند 1388 )
» نمونه سوالات امتحانی پیش دانشگاهی ترم اول ( پنجشنبه 29 بهمن 1388 )
» خواص معجزه آسای هسته انگور ( سه شنبه 27 بهمن 1388 )
» فواید علمی وضو ( چهارشنبه 21 بهمن 1388 )
» روانشناسی شخصیت ( یکشنبه 1 آذر 1388 )
» گل آرایی ( چهارشنبه 2 اردیبهشت 1388 )
» شمع های دست ساز ( سه شنبه 1 اردیبهشت 1388 )
» چند نمونه زیبا از نقاشی روی دست ( شنبه 22 فروردین 1388 )
» آموزش دکوپاژ ( پنجشنبه 20 فروردین 1388 )
» نمونه ها یی از تکنیک ویترای ( چهارشنبه 19 فروردین 1388 )
» آموزش ویترای ( سه شنبه 18 فروردین 1388 )