تبلیغات
دبیرستان دخترانه شهید صدوقی کرج
نویسندگان
نظرسنجی
نظر شما نسبت به مطلب مورد نظرتان چگونه است

آمار بازید
کل بازدید ها :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل مطالب :
آخرین بروز رسانی :
اَبر برچسبها
درباره ما

بسیار اندیشیدن در حکمت خرد را بارور میکند .امام صادق (ع)


ایجاد کننده وبلاگ :



باسلام در زیر آموزش چند نوع خمیر تزئینی برای شما نوشته شده که برای بهتر شدن کار توجه شما را به چند نکته جلب میکنم :

1-از مواد اولیه مرغوب استفاده کنید.

2- با توجه به از دست دادن کیفیت خمیر در مدت زمان طولانی ؛ خمیر ها به میزان لازم تهیه فرمایید.

3-اندازهای لازم را رعایت کنید .

4- در صورت بروز اشکال با ما تماس بگیرید.(e-mail)

 

آموزش تهیه خمیر گل چینی [فقط برای ساخت گل]

برای تهیه خمیر گل چینی روشهای متعددی وجود دارد كه هر یك كاربرد خاصی دارد. البته تنها تفاوت آنها فقط در مواد لازم برای تهیه هر خمیر می باشد و روش تهیه آنها یكسان است.


روش اول:
نشاسته ذرت 1 پیمانه
چسب چوب نصف پیمانه
گلیسرین 1 قاشق غذا خوری
آب 3/2 پیمانه
آبلیمو 1 قاشق چایخوری
وازلین برای چرب كردن ظرف

روش دوم:
نشاسته ذرت 1 پیمانه
چسب چوب 1 پیمانه سر خالی
گلیسرین 1 قاشق غذا خوری
آب 4/1 پیمانه
آبلیمو 1 قاشق غذا خوری
وازلین برای چرب كردن ظرف

روش سوم (برای گلهای كروشه ای):
نشاسته ذرت 1 پیمانه
چسب چوب 1 پیمانه سر خالی
گلیسرین 2 قاشق غذا خوری
وازلین برای چرب كردن ظرف


روش تهیه:

ابتدا نشاسته را بوسیله الك ریز چندین بار به خوبی الك نموده تا ذرات درشت آن جدا شود. سپس سایر مواد را (به جز وازلین) به آن افزوده و در ظرف مناسبی به خوبی مخلوط كرده تا خمیری صاف و یك دست بدست آید. اینك یك ظرف لعابی یا تفلون را بوسیله كمی وازلین چرب نموده و مواد را درون ظرف بریزید.
اكنون مایع بدست آمده برای پخت آماده است. روش پخت خمیر گل چینی به این صورت است كه ظرف مورد نظر را با شعله ملایم به آرامی حرارت داده و مرتباً به هم می زنیم تا خمیر ته نگیرد و خمیر لطیفی به دست آید.
خمیر گل چینی هم اكنون آماده است. دستان خود را با وازلین كمی چرب نموده و خمیر را با دقت و حوصله ورز دهید. پس از خنك شدن، خمیر را در پارچه ای تمیز قرار داده و در كیسه نایلكس نگهداری نمایید.
در صورتی كه نایلكس را در جعبه ای قرار دهید برای مدت طولانی تری می توانید خمیر را در یخچال نگهداری كنید.

نكته: بهترین زمان استفاده از این خمیر یك روز پس از پخت آن می باشد.



خمیر دكوراسیون (خمیر نما كهنه)

مواد لازم:

مل : 3 پیمانه
پودر سنگ: 2 قاشق غذا خوری
پودر سینكا: 1.5 پیمانه
سریش: سه چهارم پیمانه
چسب چوب نامرغوب: به مقدار لازم

روش تهیه:

مواد خشك را پس از الك كردن با هم مخلوط كنید و سپس در ازای هر پیمانه از مواد خشك، چسب چوب نامرغوب را به اندازه ای با مواد مخلوط می كنیم كه به دست نچسبد و خمیر نسبتاً سفتی به دست آید. دستها را با وازلین چرب كنید و مواد را خوب ورز دهید تا كاملا خمیر یكدستی به دست آید. مواد را درون كیسه فریزر بریزید و نگهداری نمایید.

توجه كنید كه خمیرهایی كه با پودر سریش درست می شوند بعد از زمان مدت زمانی كه در كیسه می ماند شل می شوند. شما می توانید دوباره از همان مواد خشك تهیه شده روی خمیر بپاشید و با ورز مجدد به خمیر دلخواه برسید. در صورتی كه خمیر سفت شد با اضافه كردن مقدار كمی چسب چوب خمیر ایده آل تری خواهید داشت.


خمیر نماعتیقه (روش اول)

مواد لازم:

نشاسته: 1 پیمانه
مل: نصف پیمانه
چسب چوب: به مقدار لازم

روش تهیه:

پودر نشاسته و مل را با هم مخلوط كنید و سپس كم كم چسب چوب را به آن اضافه كنید تا خمیر یكدستی به دست آید.


خمیر نماعتیقه (روش دوم)

مواد لازم:

مل: 2 پیمانه
چسب چوب: به مقدار لازم

روش تهیه:

مل را الك كنید و سپس كم كم چسب چوب را به آن اضافه كنید تا خمیر مورد نظر به دست آید.


خمیر گلهای سرامیك

مواد لازم:

پودر نشاسته ذرت: 3 پیمانه
پودر سریش: سه چهارم پیمانه
چسب چوب: به مقدار لازم

روش تهیه:

نشاسته و سریش را مخلوط كنید و سپس چسب چوب را به گونه ای اضافه كنید تا بعد از ورز دادن خمیر كاملا سفتی به دست آید.


خمیر نما رومی


مواد لازم:

چسب چوب بی رنگ: 2 پیمانه
آب: 1 پیمانه
چسب كاغذ دیواری: 3 قاشق
پارچه متقال (برای استفاده روی كار)

روش تهیه:

چسب چوب، آب و چسب كاغذ دیواری را با هم مخلوط می كنیم. پارچه را در مواد می خوابانیم تا حدی كه پارچه كاملا خیس شود. سپس پارچه را روی سفال یا ستونهای تزئینی به كار می بریم.


خمیر فرفورژه:

مواد لازم:

پودر سینكا: 2 قاشق غذاخوری
پودر مل: 3 پیمانه
پودر سنگ: 2 قاشق غذاخوری
پودر سریش: 1.5 پیمانه
گلیسرین: در حد چرب كردن (1 قاشق)
چسب چوب نامرغوب: به مقدار لازم

روش تهیه:

مواد خشك را الك كرده و با هم مخلوط می كنیم.سپس چسب چوب را كم كم به آن اضافه می كنیم تا خمیر سفت و یكدستی به دست آید. دستها را با گلیسرین چرب كرده و مواد را كاملاً ورز می دهیم.


خمیر نما جواهر:

مواد لازم:

مل: دو سوم پیمانه
چسب چوب: نصف پیمانه
سریش: یک سوم پیمانه
آب: 2 پیمانه

روش تهیه:

مواد خشك را الك كرده و با هم مخلوط می كنیم.سپس چسب چوب و آب را كه قبلاً با هم مخلوط كرده ایم كم كم به آن اضافه می كنیم.


خمیر سویك

مواد لازم:

نشاسته ذرت: 1 پیمانه
چسب چوب: 1 پیمانه
گلیسرین: 2 قاشق
وازلین: 1 قاشق
آبلیمو: 1 قاشق

روش تهیه:

مواد را با هم مخلوط می كنیم و به روش بن ماری (حرارت غیر مستقیم) آن را می پزیم و 12 ساعت باید در دمای اتاق بماند تا آماده شود.



خمیر كاكتوس

مواد لازم:

نشاسته: 1 پیمانه
چسب چوب: 1 پیمانه سرخالی
وازلین: 1 قاشق غذاخوری
شیرپاكن: 1.5 قاشق غذاخوری
گلیسرین: 1 قاشق غذاخوری (برای ورز دادن)

روش تهیه:

مواد را با هم مخلوط می كنیم و در كیسه فریزری كه قبلاً با گلیسرین چرب شده می ریزیم. در كیسه را محكم كرده و در آب جوش قرار می دهیم تا خمیر پخته شود. این خمیر را به روش بن ماری نیز می توان تهیه كرد.


ترکیب رنگها برای گلسازی

صورتی + زرد = كرم

قرمز + سفید = صورتی

قرمز + مشكی = زرشكی

آبی + مشكی = سورمه ای

آبی + سفید = آبی كمرنگ

سبز + مشكی = سبز یشمی

نارنجی + قهوه ای = حنایی

سفید + سیاه = خاكستری

قرمز + آبی = بنفش

قهوه ای + قرمز = گلبهی

سفید + زرد = شیری

قرمز + مشكی + زرد = قهوه ای روشن

بنفش + قرمز = سرخابی

قرمز + سبز = قهوه ای

قرمز + زرد = نارنجی

طرز تهیه ی خمیر نمكی و طریقه ی ساخت ظروف زینتی با آن (قسمت اول)


 

خمیر نمكی خمیری فرم پذیر است كه به راحتی با حداقل مواد كه در هر آشپزخانه ای یافت می شود تهیه می شود و با آن می توان تزئینات و وسایل بی شماری ساخت. این خمیر علاوه بر خاصیت فرم پذیری فوق العاده و نیاز به هزینه ناچیز پس از پخت نیز دارای استحكام قابل ملاحظه ای است كه موجب می شود وسایل ساخته شده از آن برای مدت ها قابل نگهداری و استفاده باشند. كافی است یك بار روش تهیه و كار با آن را فرا بگیرید و سپس با تكیه بر خلاقیت و سلیقه خود از آن برای ساخت وسایل تزئینی بی شمار و نامحدود سود ببرید. برای تهیه خمیر نمكی به مواد زیر نیاز دارید:

270 گرم آرد سفید (دو پیمانه سر صاف)

320 گرم نمك آشپزخانه (یك پیمانه سر صاف)

180 میلی لیتر آب (سه چهارم پیمانه)

2 قاشق چایخوری روغن مایع طباخی

برای تهیه این خمیر ابتدا مواد خشك را در ظرف بزرگی ریخته آب را اضافه كنید. مواد را با دست خوب مخلوط كنید تا خمیری به دست آید. این خمیر را حداقل به مدت 10 دقیقه تمام ورز دهید تا كاملاً فرم پذیر شود. برای آزمایش آمادگی خمیر، مقدار كمی از آن را در دست گلوله كنید. اگر گلوله ترك نخورد و ازهم باز نشد خمیر آماده كار است.

از این خمیر می توانید فرم های تزئینی جالبی بسازید. برای ساختن فرم های مسطح مانند قلب، ستاره  و برگ های مختلف ، ابتدا خمیر را با وردنه به قطر 6 میلیمتر باز كنید و سپس با استفاده از قالب های شیرینی یا الگوهای مقوایی كه خودتان ساخته اید طرح های دلخواه را در آورید و برای ساختن فرم های حجیم مانند خوشه های انگور و یا انواع دیگر میوه ، پس از گلوله كردن خمیر می توانید به راحتی با انگشتان دست به آن فرم دهید. برای چسباندن خمیر از مقدار كمی آب استفاده كنید و با قلم مو به آن بزنید. رنگ آمیزی خمیر را به دو صورت می توانید انجام دهید. یك روش رنگ كردن خمیر ، قبل از ساخت مدل ها است كه با افزودن مقداری رنگ گواش به خمیر و ورز دادن آن به راحتی خمیر به رنگ دلخواه شما در خواهد آمد. روش دیگر رنگ آمیزی پس از ساخت و پخت مدل خمیری است . به این ترتیب كه پس از پخت و سرد شدن مدل ، آن را با استفاده از رنگ گواش و قلم مو رنگ آمیزی می كنند.

برای پخت خمیر ، مدل ها را در سینی فری كه از قبل كمی چرب كرده اید، بچینید و سینی فر را برای مدت نسبتاً طولانی (حدود 4 تا 10 ساعت بسته به قطر مدل خمیری و ابعاد آن) با درجه حرارت بسیار كم ، معادل 100 درجه سانتی گراد یا 250 درجه ی فارنهایت در فر قرار داده بپزید تا كاملاً سخت شود . چنان چه درجه حرارت فر شما بیشتر از 100 درجه سانتی گراد است زمان پخت را كاهش دهید تا خمیر نسوزد. پس از سخت شدن مدل های پخته شده ، فر را خاموش كنید و اجازه بدهید مدل ها در فر خاموش بمانند تا به تدریج سرد شوند. پخت مدل های ساخته شده با خمیر نمكی را می توانید با اجاق های ماكروفر سریع تر انجام دهید. به این ترتیب كه مدل های خمیری را در ظرفی چیده در ماكروفر قرار دهید و درجه آن را بر روی قدرت بسیار كم یا ذوب یخ اتوماتیك بگذارید و هر 5 دقیقه یك بار در آن را باز كنید. بگذارید خمیر چند دقیقه در ماكروفر خاموش بماند و دوباره 5 دقیقه دیگر به ماكروفر زمان بدهید. این كار را چند بار تكرار كنید تا خمیر پخته و سخت شود. مدت زمان حرارت دادن برای مدل های مختلف به تناسب قطر و مقدار خمیر آنها متفاوت است و معمولاً از 30 تا 60 دقیقه است.

مدل های ساخته شده از خمیر نمكی را می توانید به جای پختن در مجاورت هوا نیز خشك كنید ولی در این صورت وسایل ساخته شده شكننده تر بوده و از استحكام كمتری برخوردار خواهند بود. مدل های خمیر را بلافاصله پس از ساخت بپزید و هر بار به اندازه مورد نیاز خمیر درست كنید چون خمیر نمكی برای مدت طولانی قابل نگهداری نیست.

حال كه با روش تهیه و پخت این خمیر آشنا شدید ایده هایی برای استفاده از آن به شما پیشنهاد می كنیم. یكی از موارد استفاده از خمیر نمكی ساخت ظروف زینتی است كه به عنوان ظروف آجیل، نان، میوه و بسیاری موارد دیگر قابل استفاده هستند. برای ساخت ظرف آجیلی كه در تصویر مشاهده می كنید ، پس از تهیه خمیر به اندازه داده شده  در دستور بالا ، ابتدا دو سوم از آن را با وردنه بر روی سطح صافی كه كمی آرد روی آن پاشیده اید باز كنید به طوری كه قطر آن به 6 میلیمتر برسد. با دقت خمیر را بلند كنید و بر روی ظرف گودی كه قطر دهانه آن حدود 20 سانتیمتر باشد و داخل آن را قبلاً چرب كرده اید قرار دهید. به آرامی خمیر را با دست بر روی ظرف بكشید به صورتی كه فرم داخل ظرف را بگیرد . خمیر اضافه دور ظرف را از لبه ظرف بریده و جدا كنید.

دو لوله خمیری به ضخامت 7 میلیمتر درست كنید و با پیچیدن آنها به دور هم یك طناب خمیری را دور ظرف بر روی لبه آن بچسبانید. با استفاده از قالب یا الگوی مقوایی برگ ، تعدادی برگ از خمیر بریده جدا كنید. با نوك یك كارد خطوط رگ برگ آن ها را مشخص كنید. برگ ها را مطابق تصویر با كمی آب بر روی قسمت های مختلف طناب خمیری بچسبانید. سپس با دست تعدادی لیمو از خمیر بسازید و در انتهای هر كدام یك عدد دانه میخك فرو ببرید تا مانند محل اتصال لیمو به شاخه به نظر برسند و لیموها را نیز به همان ترتیب و مطابق تصویر بر روی برگ ها بچسبانید . در آخر با استفاده از قالب های كوچك شیرینی تعدادی گل ریز از خمیر در آورید و در میان لیموها و برگ ها بچسبانید.

ظرف خمیری را بلافاصله در فر با درجه حرات 100 سانتی گراد قرار دهید و به مدت چند ساعت بپزید تا كاملاً سخت شود. در طول ساعت اول پخت هر چند گاه یك بار به ظرف سر بزنید . چنانچه در قسمت داخل ظرف ، خمیر به صورت حبابی باد كرد ، آن را با یك سوزن سوراخ كنید تا هوای جمع شده در زیر خمیر خارج شود. پس از پخت و سرد شدن ظرف خمیری ، آن را از ظرفی كه به عنوان قالب مورد استفاده قرار داده بودید جدا كنید و ظرف را مطابق تصویر با رنگ های گواش و قلم مو رنگ آمیزی كنید. پس از خشك شدن رنگ در صورت تمایل می توانید چند لایه وارنیش  روی ظرف بزنید كه هم آن را براق تر می كند و هم مانع نفوذ رطوبت در ظرف می شود.

ادامه دارد...

ساخت عروسک گوسفندیبا خمیر نمکی(2)







نرگس شیرازی

 

مواد و وسائل مورد نیاز:

رنگ روغنی زرد و سبز
پرچم به رنگ زرد
سیم ‌روکش‌دار شماره ۵
نوار گاترین
سیم پلاستیکی نازک برای ساقه اصلی
ابزار کار شماره ۱۱



 


مراحل انجام کار:

وسط گل:
۱- گلوله کوچکی به اندازه یک عدس از خمیر زرد رنگ را بردارید و آن را به‌شکل اشک فرم دهید.
۲- با ابزار کار شماره ۱۱ در قسمت پهن اشک یک گودی ایجاد کنید و با حرکت دورانی ابزار سوراخ ایجاد شده را باز کنید.
۳ تعدادی پرچم زرد درون آن قرار دهید و بگذارید تا خشک شود.

گلبرگ‌ها:

۱- گلوله‌ کوچکی از خمیر به ‌اندازه یک نخود بردارید و به ‌شکل اشک فرم دهید.
۲- آن را روی یک تکه نایلون قرار دهید و با فشار جلد نوار کاست آن را پهن کنید (تعداد ۶ عدد درست کنید).
۳- ابتدا ۳ گلبرگ را اطراف وسط گل بچسبانید و سپس در ردیف دوم ۳ گلبرگ دیگر را در فاصله بین هر دو گلبرگ ردیف اول بچسبانید.

کاسبرگ:

۱- گلوله‌ای از خمیر سبز رنگ را به اندازه یک عدس بردارید و آن را به شکل اشک دو سر فرم دهید.
۲- سپس آن را روی یک تکه نایلون قرار دهید و با جلد نوار کاست آن را پهن کنید (تعداد ۴ عدد درست کنید)
۳- هر ۴ کاسبرگ را در زیر گل بچسبانید.
۴- از سیم روکش‌دار یک تکه به اندازه ۵ سانتی‌متر ببرید و در انتهای گل قرار دهید.
۵- برای هر شاخه نرگس ۵ یا ۶ عدد گل درست کنید و ساقه آنها را با هم بگیرید و با نوار گاترین به شاخه اصلی متصل کنید.

غنچه گل نرگس:

۱- از خمیر سفید رنگ گلوله کوچکی بردارید و آن را به شکل اشک فرم دهید.
۲- ۴ عدد کاسبرگ را اطراف آن بچسبانید و یک تکه سیم روکش‌دار را در انتهای آن فرو کنید و بگذارید تا خشک شود.
۳- برای هر شاخه گل نرگس ۵ یا ۶ عدد غنچه لازم است.
۴- گل‌ها و غنچه‌ها را در یک دست با هم بگیرید و با نوار گاترین به ساقه اصلی وصل کنید.

 


ساخت شقایق وحشی با فوم

مواد و وسائل مورد نیاز
 

فوم به رنگ سفید یا شیری
رنگ روغنی نارنجی، قرمز، سبز و قهوه‌ای
پرچم به رنگ مشکی
ساقه نازک پلاستیکی جهت ساقه اصلی.



مراحل انجام کار

۱- ابتدا الگو را روی فوم انداخته و با قیچی برش دهید.
۲- رنگ روغنی نارنجی را با مقدار کمی رنگ قرمز ترکیب نموده و از قسمت‌ پائین گلبرگ به سمت بالا رنگ‌آمیزی را شروع کنید.
۳- به وسیله‌ اتوی گلسازی خط‌دار شیارهائی در سطح گلبرگ ایجاد کنید.
۴- گلبرگ را به‌‌مدت چند ثانیه روی اتوی داغ گذاشته و بلافاصله آن را در کف دست گود کنید و لبه گلبرگ‌ها را هم فرم دهید.

پرچم گل

۱- گلوله کوچکی به اندازه یک گردو از خمیر چینی را بردارید و به شکل اشک فرم دهید.
۲- سرساقه اصلی را چسب چوب زده و در قسمت باریک اشک فرو کنید و با قیچی برش‌های ریزی روی سطج اشک ایجاد کنید و بگذارید تا خشک شود.
۳- تعدادی پرچم مشکی را به‌وسیله چسب حرارتی اطراف تخمک بچسبانید.

طریقه نصب روی ساقه

۴- ابتدا دو گلبرگ‌ را با چسب حرارتی اطراف تخمک بچسبانید و در ردیف دوم دو گلبرگ دیگر را مابین گلبرگ‌های اول قرار دهید.
۵- کاسبرگ‌ گل را تهیه کنید و به انتها‌ی گل وصل کنید.
۶- برگ‌هائی را که از قبل آماده کرده‌اید ساقه بزنید و به‌وسیله نوار گاترین به ساقه اصلی متصل نمائید.

غنچه نیمه شکفته گل شقایق

۱- گلبرگ‌ها را مانند مراحل کار گل آماده کنید و سپس دو عدد گلبرگ را به‌وسیله چسب حرارتی اطراف ساقه اصلی بپیچانید
۲- برگ‌هائی را که ساقه زده‌اید به وسیله نوار گاترین به ساقه اصلی متصل نمائید.

غنچه گل شقایق

۱- ابتدا گلوله کوچکی از خمیر سبز رنگ را به اندازه یک گردو بردارید و به شکل اشک فرم دهید.
۲- ساقه را به‌وسیله چسب چوب به انتهای غنچه فرو کنید.
۳- با نوک قیچی برش‌های ریزی روی سطح غنچه ایجاد کنید و بگذارید تا خشک شود.

 

آخرین مطالب

» ولادت حضرت محمد(ص) ( شنبه 28 دی 1392 )
» والدین هوشیار ( چهارشنبه 15 آبان 1392 )
» السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین ( چهارشنبه 15 آبان 1392 )
» معرفی دانش آموزان برتردر آزمون آغازین پایه اول ( چهارشنبه 15 آبان 1392 )
» روز نیكوكاری دبیرستان شهید صدوقی ( چهارشنبه 10 مهر 1392 )
» دحوالارض ( دوشنبه 8 مهر 1392 )
» تبریك سال تحصیلی93-92 ( دوشنبه 1 مهر 1392 )
» سال نو مبارک ( چهارشنبه 30 اسفند 1391 )
» تاریخ ایران وجهان دوم انسانی قسمت دوم ( شنبه 19 اسفند 1391 )
» تاریخ ایران وجهان دوم انسانی ( شنبه 19 اسفند 1391 )
» کادر شاغل در مدرسه ( چهارشنبه 5 مهر 1391 )
» آغاز سال تحصیلی 92-91 برهمه دانش آموزان وفرهنگیان محترم مبارک باد ( شنبه 1 مهر 1391 )
» مانور زلزله ( یکشنبه 7 آذر 1389 )
» روز معلم ( یکشنبه 12 اردیبهشت 1389 )
» نوروز ( شنبه 29 اسفند 1388 )
» تخم مرغ رنگی ( چهارشنبه 26 اسفند 1388 )
» ولادت حضرت محمد (ص) ( پنجشنبه 13 اسفند 1388 )
» نمونه سوالات امتحانی پیش دانشگاهی ترم اول ( پنجشنبه 29 بهمن 1388 )
» خواص معجزه آسای هسته انگور ( سه شنبه 27 بهمن 1388 )
» فواید علمی وضو ( چهارشنبه 21 بهمن 1388 )
» روانشناسی شخصیت ( یکشنبه 1 آذر 1388 )
» گل آرایی ( چهارشنبه 2 اردیبهشت 1388 )
» شمع های دست ساز ( سه شنبه 1 اردیبهشت 1388 )
» چند نمونه زیبا از نقاشی روی دست ( شنبه 22 فروردین 1388 )
» آموزش دکوپاژ ( پنجشنبه 20 فروردین 1388 )
» نمونه ها یی از تکنیک ویترای ( چهارشنبه 19 فروردین 1388 )
» آموزش ویترای ( سه شنبه 18 فروردین 1388 )
» نقاشی موزاییک ( شنبه 15 فروردین 1388 )
» نوروز ( چهارشنبه 5 فروردین 1388 )
» نوروز ( سه شنبه 4 فروردین 1388 )